Inici » Ansietat

ansietat

ansietat

“Atenció a les situacions inesperades. S’hi amaga la nostra gran oportunitat”

Virgili

estrès i ansietat

L’ansietat és una emoció, i per tant és normal sentir-la en alguns moments de la vida, igual com és normal sentir por, tristesa, alegria o ràbia.

Davant de problemes o de situacions de crisi o d’estès és normal que apareguin sensacions de preocupació, nerviosisme o por. És el que coneixem com a ansietat. Si bé estrès i ansietat no són el mateix, sí que d’alguna forma l’estrès elevat durant un període llarg de temps pot generar ansietat. Quan apareix en una freqüència i intensitat desproporcionada al que seria esperable ocasiona un greu impacte en la vida quotidiana.

L’ansietat pot aparèixer sense causa aparent o bé a conseqüència d’una situació real. També pot tractar-se d’una reacció puntual a l’estrès o bé es pot patir de forma habitual, que és el que coneixem com ansietat generalitzada.

Una forma molt comuna d’ansietat és el que s’anomena crisi d’ansietat o atac de pànic. En aquests casos la por i malestar apareixen bruscament acompanyades de símptomes físics com ara palpitacions, opressió toràcica, sensació d’ofec i sudoració junt amb pensaments de falta de control i por a morir.

Qualsevol de les múltiples formes en les que apareix l’ansietat genera alteracions en la vida de les persones, que en alguns casos poden ser invalidants. Saber davant de quin trastorn o alteració ens trobem és clau per a poder-la eliminar.