serveis
TERÀPIA INDIVIDUAL I DE PARELLA
Cada persona és única, així com ho són les circumstàncies amb les quals es troba. Per tant, els problemes que pugui portar algú a teràpia s’han de resoldre d’una manera individualitzada, còmoda i satisfactòria per a qui fa la demanda. Un psicòleg no és algú que dóna consells sinó que és una persona que treballa en equip amb el client per a trobar una solució conjuntament. La teràpia psicològica és com un vestit a mida, que s’ha d’ajustar a les necessitats de qui l’ha de portar. Cada persona porta a la consulta problemes i situacions diferents que requereixen una intervenció individualitzada i específica.
La convivència en parella passa per moltes etapes i no és gens estrany que les parelles es puguin trobar en situacions de crisis. Les persones evolucionen i també evoluciona la relació de parella. El camí que recorre una parella no sempre és pla i lleuger. A més, la parella influeix i es veu influïda per circumstàncies alienes que poden modular la relació, com per exemple problemes laborals, familiars o econòmics. Adaptar-se a les circumstàncies a vegades requereix assessorament professional per tal de fer front al malestar i a les dificultats que això genera.

TERÀPIA FAMILIAR
La teràpia familiar sistèmica parteix de la premissa que no es pot separar l’individu de la comunitat de la qual forma part. Les persones interactuen constantment entre elles i es modulen recíprocament. La feina de l’enfocament sistèmic consisteix a analitzar els patrons relacionals que resulten disfuncionals en el si d’una família per generar un canvi i un nou equilibri familiar que no generi malestar.
Les sessions són conduïdes per un terapeuta que interactua amb la família. Altres terapeutes observen les sessions i només hi intervenen puntualment. Mai intervenen directament i la família no els pot veure. Tradicionalment aquest mètode funcionava amb un mirall unidireccional darrere del qual es trobaven els terapeutes de suport. Després de cada sessió, tots els membres de l’equip terapèutic es reuneixen per avaluar la sessió i donar feedback.
Tinc l’honor de comptar amb dos psicòlegs de reconeguda solvència en el camp de la teràpia sistèmica amb els quals formem un equip terapèutic per l’abordatge de problemes familiars.

maite franch vázquez
- Psicòloga Clínica per la UB
- Màster en Teràpia Familiar Sistèmica per la UAB
- Postgrau en Peritatge Judicial per la UdG
- Co-fundadora del Centre d’Atenció a les Drogodependències del Garraf
- Més de trenta anys d’experiència en atenció a la drogodependència des de la perspectiva de la Teràpia Familiar Sistèmica
- Tutora de pràctiques de diverses universitats
- Co-fundadora del centre de Psicologia Nova-ment de Vilanova i la Geltrú

enric soler labajos
- Psicòleg General Sanitari per la UOC
- Màster Universitari d’Investigació en Psicologia de la Salut i Qualitat de Vida per la UAB. Estudis d’accés al doctorat
- Postgrau en Atenció a Persones amb Malaltia Avançada i els seus Familiars per la U.Abad Oliba-CEU
- Postgrau en Hipnosi Clínica per la UB
- Tutor d’Estudis de Psicologia de la UOC
- Docent dels Màsters de: Teràpia Familiar, Teràpia de Parella, Psicoteràpia Integradora i Parella i Malaltia crònica de la UdG
- Fundador i director del gabinet Psicologia Relacional de Barcelona
Supervisió de casos clínics
Els psicòlegs tenim la obligació de formar-nos i actualitzar-nos contínuament per poder oferir el millor servei possible. A més, és una pràctica habitual rebre supervisió per part d’altres psicòlegs sobre els casos més complexes o que poden generar dificultat per al psicòleg que els porta. Aquest procediment no només és recomenable en els primers anys d’exercici sinó que és una pràctica que garanteix una assistència de qualitat. La supervisió de casos clínics permet avaluar el procés terapèutic, aclarir dubtes i validar els enfocaments en un entorn professional i confidencial.
Com a psicòloga ofereixo una dilatada experiència tant en l’àmbit privat com en el públic. Com a supervisora, a més, m’avala la meva experiència docent com a tutora de pràcticum de grau de psicologia de la UOC, formant a psicòlegs i supervisant-los. No cal dir que considero imprescindible mantenir una supervisió clínica regular, sobretot en els primers anys d’exercici o bé en casos d’alta complexitat.
