Inici » Articles » Dol i final de vida » compañeros de viaje
Compañeros de Viaje psicologo maresme

compañeros de viaje

Compañeros de viaje

Compañeros de Viaje és un documental de reconegut prestigi que s’adreça a les persones que tenen cura de familiars a final de vida. Aquest documental s’ha realitzat gràcies a les famílies que hi donen testimoni, així com a la col·laboració de l’Equipo de Soporte y Atención Domiciliaria (ESAD de Madrid Sureste) i el programa de Cures Pal·liatives de la Corporació de Salut Maresme i Selva (CSMIS, Barcelona). Ha estat un honor participar-hi com a testimoni professional, juntament amb l’equip de cures pal·liatives de l’Hospital de Calella i al costat dels psicòlegs de reconegut prestigi en aquest camp Dr. Ramón Bayes i Javier Barbero.

A qui va adreçat el documental?

L’interès d’aquest documental és ajudar a les persones que acompanyen els seus éssers estimats al final de la vida. Compta amb informació i testimonis tant de professionals de pal·liatius com de malalts i acompanyants. Comença pels aspectes més pràctics de la situació, com ara la presa de decisions, el control del dolor i especialment el paper dels equips de Cures Pal·liatives. Des d’allà s’aborda el suport i els aspectes afectius de la situació d’acompanyament. A més de profunditzar en les necessitats espirituals que es presenten al final de la vida.

El documental ha estat concebut com un manual per a l’acompanyant. Serveix per a comprendre la situació i les etapes del procés d’acompanyament. També per a donar eines, informació i testimonis que puguin ser d’utilitat. A més, aquest documental pot tenir una segona i tercera lectura. En clau social, es tracta d’una reivindicació del paper tan necessari dels equips de cures pal·liatives. És un motiu de reflexió ara que s’estan retallant les prestacions de la sanitat pública. En un sentit més existencial o filosòfic, es tracta de canviar-li el rostre a la mort.

Ha rebut reconeixements nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Worldfest Houston i l’AMCP. Podeu veure el documental sencer a continuació:

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *