Inici » Articles » Teràpia psicològica » La rondalla dels camells
terapia familiar maresme

La rondalla dels camells

La rondalla dels camells

El rol del psicòleg en la teràpia psicològica

Diu un conte àrab que un home, en morir, va deixar una herència de trenta-nou camells als seus quatre fills, estipulant que la meitat dels camells fossin pel seu fill gran, la quarta part pel segon fill, la vuitena part pel tercer fill i la desena part pel fill petit. Els quatre fills varen començar a discutir intensament pel testament: com es podia dividir trenta-nou camells d’aquesta manera?

Mentre els fills discutien sobre com solucionar el dilema, un sufí va passar per casualitat a dalt del seu camell. Va escoltar el problema i va decidir ajudar-los. Va baixar del camell i el va afegir als altres trenta-nou. Aleshores, davant de la mirada atònita dels germans, va començar a dividir els camells: 20 pel més gran, deu per al segon, cinc per al tercer i quatre per al més jove. Després va tornar a pujar al seu camell i va seguir el seu camí, deixant els germans ben astorats.

La meitat de 40 = 20

La quarta part de 40 = 10

La vuitena part de 40 = 5

La desena part de 40 = 4

20+10+5+4 = 39

La Rondalla dels Camells és una adaptació extreta del llibre “Conocer el Cambio” de Giorgio Nardone i Alessandro Salvini. Constitueix una bona metàfora de com resoldre problemes des de la teoria estratègica. Crec que il·lustra molt bé la tasca del psicòleg com a agent facilitador però no condicionant en el procés psicoterapèutic.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *